< Назад

Псалтиров Кирил

Биографија: (Кочани, 11.10.1941 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер. Завршил Академија за драмски уметности во Скопје. Од 1974 година работи како актер при Драмата на Македонскиот народен театар, а глумел и во неколку филмови.

Филмографија:

1975: Јад ( Споредна улога, )
1976: Најдолгиот пат ( Споредна улога, )
1977: Пресуда ( Споредна улога, )
1980: Време, води ( Споредна улога, )
1982: Мистериозниот предмет ( Актер, )
1983: Потера ( Главна улога, )
1986: Тоа е мојот живот ( Актер, )
1994: Пред дождот ( Споредна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )
2003: Чекор пред времето ( Главна улога, )
2004: Андер ( Главна улога, )