< Назад

Јаниќиевиќ Душан

Биографија: (Горње Гргуре кај Блаце, 27.04.1932 - Горње Гргуре, 5.07.2011) Српски актер. Завршил глума на Театарската академија во Белград. Играл во речиси 400 филмови и телевизиски серии, а настапувал и во повеќе театри.

Филмографија:

1959: Три Ани ( Споредна улога, )
1965: Денови на искушение ( Споредна улога, )
1969: Време без војна ( Споредна улога, )
1976: Најдолгиот пат ( Главна улога, )
1980: Време, води ( Споредна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Главна улога, )