< Назад

Филмски преглед бр. 23

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1950

Содржина: „Трет конгрес на Народниот фронт на Македонија“ / снимател - Бранко Михајловски; „'Треска' - Комбинат за дрвна индустрија“ / сниматели - Славко Хорина, В. Василевски; „Жетва на ориз“ / снимател - Кицо Силјановски; „Младината од село Вевчани“ / снимател - Мишо Самоиловски.

Автори:


Други соработници:

соработници -- Д. Брдарски; К. Пендовски
монтажа на музика -- Марија Рељиќ
тон -- Вељко Јовановиќ