< Назад

Скопски репортер бр. 2

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 16

Година: 1963

Содржина: Журналот содржи секвенци од изградбата на Скопје непосредно по земјотресот, особено на станбени објекти, како и секвенци од секојдневниот живот, шаторските населби, железничкиот и градскиот сообраќај.

Автори:

Снимател: Калиќ Душан
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

асистент снимател -- Ристо Буклевски
текст -- Симон Дракул
текстот го чита -- Миле Попов