< Назад

Прилепски тутун

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1960

Содржина: Процесот на производството на прилепскиот тутун: садење, берење, нижење и сушење, и производството на цигари во Тутуновиот комбинат од Прилеп.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Избор на музика: Бељан Андреј
Асистент тон снимател: Кули Скендер

Други соработници:

консултант -- Душко Коцевски

Фотографии: