< Назад

Птици и риби

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Приказ на прастариот и единствениот во светот начин на риболов со птици, на Дојранското Езеро.

Награди: 1961 ФФ „Лов и Риболов“, Нови Сад, Сребрена плакета 1964 ФФ, Ниш, Почесна диплома 1967 ФФ, Нови Сад, Сребрена плакета (Втора награда) за режија на Трајче Попов

Автори:

Сценарио: Камберски Јово
Асистент тон снимател: Кули Скендер

Други соработници:

музиката ја изведува -- Љубљанската филхармонија
диригент -- Бојан Адамич
стручен консултант -- Драгош Стевановиќ
асистент режисер -- Божидар Тодоровски
асистент снимател -- Миле Ивановски
светло -- Димче Маленков
асистент монтажер -- Радица Јованова
текстот го чита -- Иван Антонов
организатор на снимање -- Сами Мизрахи

Фотографии: