< Назад

13 Ноември 1961

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Македонија

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Прикажано е одбележувањето на денот на ослободувањето на Скопје, 13 ноември 1961 година; Прослава на 17- годишнината од ослободувањето на градот со пуштање во погон на производствени капацитети и посета на претседателот Тито на Скопје и пуштањето, по тој повод, на автопатот Братство-Единство.

Автори:


Други соработници:

асистенти на снимателот -- Ристо Буклевски
водач на снимање -- Сами Мизрахи
текст -- Томе Момировски
текстот го чита -- Иван Антонов
избор на музика -- Милка Герасимова

Фотографии: