< Назад

Хајка

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1962

Содржина: Филмот е приказ на начинот на ловење на диви свињи во дојранско-богданскиот крај на Македонија, со помош на кучиња и хајкачи кои ги истеруваат дивите свињи од жбунестите растенија - прнари.

Автори:


Други соработници:

текст -- Јово Камберски
избор на музика -- Милка Герасимова
асистент снимател -- Миле Иваноски
текстот го чита -- Иван Антонов
организатор на снимање -- Сами Мизрахи