< Назад

Тито меѓу нас

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1962

Содржина: Колаж од архивски материјали од престојите на претседателот Тито во Македонија од ослободувањето до 1962 година. Во филмот се користени архивски материјали на Вардар филм од следните автори: Трајче Попов, Бранко Гапо, Димитрие Османли, Љубе Петковски, Бранко Михајловски, Мишо Самоиловски и Киро Билбиловски.

Автори:

Сценарио: Чашуле Коле
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

избор на музика -- Милка Герасимова
текстот го чита -- Оливера Павлова

Фотографии: