< Назад

Ароматично злато

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1964

Содржина: Прикажан е тутунскиот комбинат во Прилеп; начинот на производство и сортирање на тутунот и изработка на финалниот производ, цигарите. Во филмот се присутни и играни секвенци, чија цел е непосредна реклама на цигарите.

Автори:


Фотографии: