< Назад

Луѓе зад планината / Кичево 1971

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1973

Содржина: Развој на градот Кичево од времето на неговото ослободување до денес.

Автори:

Сценарио: Петровски Мето
Организатор на снимање: Лазаревски Никола

Други соработници:

текст -- Гане Тодоровски
текстот го чита -- Иван Антонов
асистент снимател -- Миле Ивановски