< Назад

Темели на солидарноста

Производство: Варадр филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1966

Содржина: Репортажа за посетата на Јосип Броз Тито и полските функционери Гомулка и Циранкиевич на Скопје во 1965 година. При посетата на високите гости од Полска им беше предадена повелба со која се прогласени за почесни граѓани на Скопје. Разгледување на новите урбанистички решенија на градот, скици и макети.

Автори:

Сценарио: Попов Трајче
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Попоски Миле
Избор на музика: Голабовски Сотир

Други соработници:

асистенти сниматели -- Миле Ивановски; Киро Јанковски
наратор -- Иван Антонов

Фотографии: