< Назад

Вива ла музика

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: виставижн

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1975

Содржина: Филмот зборува за штипските пензионери кои во Здружението на пензионерите го организираат своето слободно време во мандолински оркестар и хор и на тој начин се дружат и си ги олеснуваат староста и осаменоста. -„Се заблагодаруваме на Здружението на пензионерите од Штип, за соработката во реализацијата на овој филм“-

Автори:

Режија: Недков Кочо
Асистент снимател: Стојков Слободан
Организатор на снимање: Калиќ Милош

Фотографии: