< Назад

Тито во Охрид

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1967

Содржина: Од посетата на претседателот Тито во Охрид. Претседателот Тито е срдечно поздравен од граѓаните на Охрид. За време на престојот во Охрид, тој ги разгледува најзначајните културно-историски споменици.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Монтажа: Кули Скендер
Сценарио: Недков Кочо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг
Асистент на монтажа: Лукова Дончиќ Олга

Други соработници:

текст -- Томе Момировски

Фотографии: