< Назад

Дебар 1967

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1968

Содржина: Филмот е сведоштво за настаните пред и по земјотресот што го зафати Дебар на 30 ноември 1967 година. Како и многу пати досега, уште еднаш на дело се покажа човековата храброст и солидарност. Дебар повторно заживеа радосно и весело како и детската игра.

Автори:

Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј

Фотографии: