< Назад

Кајак

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1976

Содржина: XIV светско првенство во кајак и кану, одржано 1975 година во Македонија, на реките Радика и Треска. На првенството учествуваа натпреварувачи од целиот свет. Во дивите и распенети води спортистите го совладуваат поставениот резултат, но и сопствениот предизвик на вештина и издржливост.

Награди: 1976 ФЈДКФ, Белград, Сребрен медал „Београд“ за режија на Кочо Недков

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Асистент снимател: Калиќ Милош
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј

Други сорабоници:

асистенти сниматели -- Миле Ивановски