< Назад

Претседателот Тито во посета на ЗИК „Пелагонија“

Производство: Вардр филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 8 минути

Тип: Филмска лента

Техника: станадрдна

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1969

Содржина: Посетата на Претседателот Јосип Броз Тито на Земјоделско-индустрискиот комбинат „Пелагонија“ во Битола.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг
Асистент на монтажа: Лукова Дончиќ Олга

Други соработници:

текст -- Томе Момировски

Фотографии: