< Назад

Фаулбал

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1977

Содржина: Филмот ја прикажува привлечноста на најважната споредна работа на светот, фудбалската игра, но овој пат во нејзината деструктивна форма. Покрај сета привлечност, која собира илјадници приврзеници, преку дуелите, судирите и повредите ни се прикажани сите карактеристики на нашето време. За постигнување на целта не се избираат средства.

Автори:


Други соработници:

асистенти сниматели -- Александар Прошев
асистент тон снимател -- Диме Ангеловски