< Назад

Џафра

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 20 минути

Тип: Филмска лента

Техника: вајдскрин

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1978

Содржина: Страдањата на палестинскиот народ преку сеќавањата на млади Палестинки, сведоци на трагедијата, маскрот во палестинскиот логор Тал Ел Затр.

Автори:

Сценарио: Поповски Анте
Асистент снимател: Самоиловски Владимир
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј