< Назад

ХЕ Шпиље

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 60 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1978

Содржина: Филмот ја регистрира изградбата на Хидроенергетскиот систем „Шпиље“ од почетните работи на расчистување на теренот па се до пуштањето во работа на хидроцентралата во близината на Дебар.

Автори:

Сценарио: Попов Трајче
Асистент снимател: Салковски Драган
Монтажа на тон: Јаневски Јордан
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј
Избор на музика: Јаневски Јордан

Други соработници:

текст -- Томе Момировски
текстот го чита -- Иван Антонов
светло -- Трајче Саздов
избор на музика -- Драги Јаневски
стручни консултанти -- Бранислав Субаковиќ; Ристо Богоевски