< Назад

Бакнеж

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: вајдскрин

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1979

Содржина: Во секојдневниот живот на човекот бакнежот има посебно место и се користи во најразлични моменти и ситуации, во зависност од состојбата на психата.

Автори:

Монтажа на тон: Паковски Глигор
Организатор на снимање: Калиќ Милош

Други соработници:

асистент снимател -- Коста Рамиловски