< Назад

Добро ни дојде

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 16 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1979

Содржина: Филмот е репортажа од последниот престој на претседателот Тито во СР Македонија. Посебен акцент е даден на неговите зборови искажани на свечената вечера во негова чест, како и од неговата посета на езерото „Треска“ и учеството на седницата на ЦК на СКМ. Низ улиците на Скопје претседателот Тито срдечно е поздравуван од огромен број скопјани.

Автори:

Сценарио: Илиевски Марко
Асистент снимател: Самоиловски Владимир
Организатор на снимање: Мижимаков Панта

Други соработници:

текст -- Борис Наумовски
текстот го чита -- Иван Антонов

Фотографии: