< Назад

Ежен Гилвик

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 18 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1979

Содржина: Приказ на поетскиот опус на Ежен Гилвик, еден од најголемите современи француски поети, со осврт на неговата биографија во која, без сомнение, спаѓа и наградата, „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата.

Автори:

Сценарио: Поповски Анте
Асистент снимател: Самоиловски Владимир
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј
Асистент на монтажа: Чемчев Вангел - Лаки

Фотографии: