< Назад

Црно во црно

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 26 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1984

Содржина: Преку драматичните судбини на жените завиткани во црно, на вдовиците чии мажи загинале во војната, преку архивски и автентични снимки, уште еднаш се нагласува бесцелноста и последиците на воените судири во светот.

Автори:

Режија: Манев Коле
Сценарио: Манев Коле
Асистент снимател: Самоиловски Владимир
Монтажа на тон: Јаневски Јордан
Организатор на снимање: Ацевски Стеван - Стевче
Избор на музика: Бељан Андреј

Други соработници:

светло -- Петар Богоевски