< Назад

Сонце зад решетки

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: Социјален

Род: Краток игран филм

Времетраење: 18 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1957

Содржина: Приказна за љубовта меѓу дете и куче. И во моментите кога кучето го фаќа шинтер, детето останува покрај својот другар и со својата упорност го принудува шинтерот да му го врати кучето.

Автори:

Директор на фотографија: Михајловски Бранко
Сценографија: Шумка Диме
Асистент снимател: Калиќ Милош, Самоиловски Мишо
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј
Асистент тон снимател: Паковски Глигор

Други соработници:
диригент -- Ладислав Палфи
музиката ја изведува -- Скопската филхармонија
балада -- Ацо Шопов
шминкер -- Ивица Бенчиќ

Фотографии: