< Назад

Филмски преглед бр. 13

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1949

Содржина: Овој филмски преглед е реализиран по повод прослава на петгодишнината на НР Македонија.

Автори:


Други соработници:

снимател -- Тихомир Божиновски
монтажа на музика -- Лидија Јојиќ
тон -- инг. А. Прегерник

Фотографии: