< Назад

Дојранско езеро

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Природните убавини на Дојранското Езеро со приказ на ловот со птици, специфичен и еднствен начин на риболов во светот.

Автори:


Други соработници:

асистент монтажер -- Радица Јованова
асистент снимател -- Миле Ивановски
светло -- Димче Маленков
текст -- Србо Ивановски
текстот го чита -- Иван Антонов
музиката ја изведува -- Камерниот дел од Скопската филхармонија
диригент -- Фимчо Муратовски
организатор на снимање -- Сами Мизрахи

Фотографии: