< Назад

Градот на Вардар

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: тоталскоп

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1961

Содржина: Повеќе аспекти на авторовото видување на животот во Скопје.

Автори:

Сценарио: Поповски Јован
Асистент снимател: Петровски Иван
Организатор на снимање: Калиќ Милош

Други соработници:

текст -- Јован Поповски; Србо Ивановски
диригент -- Трајко Прокопиев
водач на снимање -- Предраг Вељковиќ
асистент режисер -- Илија Филиповски
асистент монтажер -- Радица Јованова
фотограф -- Ѓоко Поповски
светло -- Трајче Саздов

Фотографии: