< Назад

Град на човечко препознавање

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 44 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1972

Содржина: Филмот е посветен на Скопје, на неговиот развој низ векови, на борбата против разните окупатори и природните стихии, за посетите на претседателот Тито, за сè она што било значајно во неговиот развој.

Автори:

Сценарио: Попов Трајче
Монтажа на тон: Јаневски Јордан
Организатор на снимање: Калиќ Милош, Теофиловски Ристо - Риџвеј
Асистент на монтажа: Лукова Дончиќ Олга

Други соработници:

текст -- Томе Момировски
асистент снимател -- Ристо Буклевски