< Назад

Лазар Личеноски - серија портрети

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 22 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1976

Содржина: Филм за творечкиот и животниот пат на нашиот истакнат сликар Лазар Личеноски.

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Асистент снимател: Стојков Слободан
Организатор на снимање: Калиќ Милош

сценарио -- Зое Личеноска


други соработници:

текстот го чита -- Иван Антонов
музика -- Лилјана Илиева

Фотографии: