< Назад

Хидромелиоративен систем „Струшко поле“

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 14 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1988

Содржина: Филмот е дел од циклусот филмови под заеднички наслов „Страдни од вода, страдни за вода“ во кој е забележана изградбата на сите хидромелиоративни системи во Република Македонија. - Изградбата на Хидромелиоративниот систем „Струшко Поле“, неговата работа, како и собирањето на плодовите од богатото Струшко Поле, благодарение на водите од системот.

Автори:


сценарио -- Ѓорѓи Георгиев


Други соработници:

текст -- Ѓорѓи Георгиев; Трајче Попов
текстот го чита -- Ацо Џепаровски
консултант -- Ѓорѓи Георгиев
организатор на снимање -- Ѓорѓи Георгиев