< Назад

Споменик

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: Пародија

Род: Краток игран филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1968

Содржина: Приказна за еден човек, кој присвојува туѓи знаења и достигнувања и си подигнува самиот себеси споменик во чија оправданост и неопходност верува. Телоп: „Внимание. За оние што не присуствуваа утре пак ќе се откријам“.

Автори:

Директор на фотографија: Петковски Љубе
Сценарио: Смаќоски Бошко
Главна улога: Дамески Дарко
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Фотографии: