< Назад

Прашина

Производство: History Dreams/ena Film/Fandango Production; Shadow Films; South Fork Rictures; Министерство за култура на Република Македонија

Земја на потекло: Република Македонија

Жанр: Драма, Вестерн

Род: Игран филм

Времетраење: 127 минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2001

Содржина: "Прашина" раскажува две приказни истовремено и во заднината прави скокови од почетокот на 20 век до американскиот современ културен момент. На почетокот на ХХ век, на американскиот запад, двајца браќа се вљубуваат во иста жена. Лилит го одбира помладиот Елаја а Лук заминува за Европа, каде неговите демони го водат во Македонија. Филмот е приказна за љубовта, но и за омразата, која доведува до фатален крај на главните ликови.

Автори:


Други соработници :
Продуценти -- Крис Оти, Весна Јованоска, Доменико Прокачи
Директор на фотографија -- Бери Акројд
Костимографи -- Ен Кребтри, Ен Јандрицко
Менаџер на локации -- Роберт Јазаџиски

Главни улоги:
Џозеф Фајнес
Дејвид Венам
Адриан Лестер
Ен Броше
Розмари Марфи

Постер:

Фотографии: