< Назад

Рацин

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1974

Содржина: Филмот е снимен по повод 30-годишнината од смртта на Кочо Рацин. Визуелна илустрација на поезијата на овој македонски поет и револуционер.

Автори:


Други соработници:

текстот и стиховите ги читаат -- Марија Црнобори; Иван Антонов
текст -- Столе Попов
светло -- Трајче Саздов

Фотографии: